Zaalwacht

Voor het zaalwachtschema van seizoen 2018-2019 klik hier.

Voor het schema scheidsrechters, tellers en zaalwachtschema klik hier.

Om de wedstrijddagen goed te laten verlopen zet volleybalvereniging Skunk om beurten een senioren of jeugd team in als zaalwacht. Vanwege de gedeelde last, hoeft elk team slechts enkele keren per seizoen deze taak te voldoen.

Taken die vallen binnen de zaalwacht zijn:

Om de lasten van een zaalwacht te delen is de cultuur binnen volleybalvereniging Skunk dat het team wat de eerste wedstrijdronde speelt assisteert bij het opzetten van de velden. Het team wat de laatste wedstrijdronde speelt assisteert bij het afbreken van de velden. De zaalwacht is verantwoordelijk, echter de club draagt als geheel zorg voor de uitstraling en saamhorigheid tijdens wedstrijddagen.

Wanneer een team zaalwacht heeft gaat dit vaak, niet altijd, gepaard met het tellen en mogelijk fluiten van wedstrijden. De tellers moeten een wedstrijdformulier invullen, maar ook het scorebord bijhouden. Hierom wordt er gestreefd naar tweetallen die dit gezamenlijk doen.

Instructies voor het invullen van het regionale wedstrijdformulier: klik hier.

Voor instructies van het invullen van het nationale wedstrijdformulier: klik hier.