Met een bijna compleet team werd de reis naar Berlicum gemaakt, Loes moest helaas thuisblijven met haar voetje omhoog. In een klamme sporthal met de bijbehorende zweetluchtjes ging de warming-up soepeltjes en dat was te zien in de eerste set.

Met een heerlijke serviceserie van Iris waarbij de ketsers tegen het plafond vlogen stond er al snel 5-9 op het scorebord. Deze voorsprong zorgde ervoor dat de dames uit Veghel vrijuit konden spelen en met een goed verzorgde pass kon Eefje het spel prima verdelen. Was het juichen naar de tegenstander of was het een vooraf bedacht plannetje van de scheids, oude bekenden tegenkomen blijkt niet altijd handig want Maartje eindigde met een gele kaart. Een mooie traditie is ingezet, geel binnenhalen in een wedstrijd tegen Hands-up, wie wordt het de volgende keer? Aan het eind van de set werd het nog even spannend maar Skunk gaf de voorsprong niet uit handen en met 23-25 werd de set gewonnen.

De tweede set werd het spel van Skunk wat rommeliger en er werden meer persoonlijke fouten gemaakt. Daar profiteerde Hands-up van en met wat meer aanvalskracht op de buitenkant liepen ze uit naar 17-12. Door hard werken en mooie verdedigende acties kwam Skunk terug naar 21-21 maar in plaats van doorstomen naar de overwinning van de set werd er niet meer gescoord en liep Hands-up toch weer weg waardoor de set werd verloren met 21-25.

Met Lida binnen de lijnen voor Petra kon de 3e set beginnen. Met veel overtuiging liet Skunk zien waarvoor ze gekomen waren. Naomi bracht versterking in het achterveld en Iris scoorde veel op haar vertrouwde diagonaal. Met 18-25 werd de derde set ruim gewonnen.

Een lastige rotatie en een goede serviceserie van de diagonaal van Hands-up zorgde voor een achterstand in het begin van de 4e set. Er werd aan beide kanten hard gewerkt en veel verdedigd. Petra kwam terug in het veld voor meer lengte aan het net en met 22-22 werd het een spannend eind van de set. Skunk eindigde wederom met de meest lastige rotatie en had moeite met scoren. Hand-up kon hiervan profiteren en trok aan het langste eind met 25-23. De teams konden zich klaarmaken voor een 5e set.

De dames van Skunk waren wel toe aan een feestje en met een overwinning feest vieren is altijd makkelijker. Ze lieten deze hele set zien dat ze de betere waren en maakten het mooi af met 11-15.

Tevreden met de overwinning konden de handjes de lucht in en na een heerlijke maaltijd bij ’t Vosje werd het feest nog even goed doorgezet in Boekel.  Op naar volgende week, dit keer om 19 uur in Helmond tegen Polaris.

Door: Maartje ten Haaf