Start To Volley 2019 - Beginnerscursus voor mannen en vrouwen = VOL!

De cursus zit vol. je kunt je niet meer inschrijven!!

Zin om de basis van volleybal te leren?
Vanaf 7 februari start Skunk weer met een korte cursus van 10 trainingen op donderdag voor mannen en vrouwen die het volleybal eens willen proberen of die het leuk vinden om een basis te leren waardoor ze makkelijker met toernooitjes mee kunnen spelen. Het is geschikt voor iedereen! Bij twijfel: gewoon doen!! Je zult merken hoe leuk het is om met een groep beginners deze uitdaging aan te gaan. Hieronder meer informatie!

Wat gaan we doen
In 10 trainingen gaan we aan de slag met vooral basistechniek, balgevoel en uitleg van het spel, zodat iedereen na 10 trainingen de basis van het volleybal kent en kan! Volleybal is een technisch moeilijke sport, dus zullen we de basis uitleggen en oefenen. We doen een rustige opbouw zodat iedereen kan aanhaken!

De groep
Het is een cursus voor mannen en vrouwen zonder echte volleybalervaring. Sportief of a-sportief, fysiek fit of conditioneel zwak, jong (vanaf 16 jaar) of ouder, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom en we maken er samen een leuke cursus van! Iedereen kan meedoen.

Wanneer en waar
De trainingen zijn op donderdagavonden van 20.30-22.00 uur in de sportzaal van het wijkcentrum in Veghel Zuid, bij basisschool de Golfstroom. We starten op 7 februari met 9 trainingen in de zaal. De 10e training zal na de meivakantie zijn op Tiny’s beach (Hazelberg 5 in Veghel), zodat jullie ook beachvolleybal kunnen ervaren. De trainingsdata zijn: 7/2, 14/2, 21/2, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4. De datum van de beachtraining wordt later bekend. I.v.m. carnaval(svakantie) is er geen training op 28 februari en 7 maart.

Trainers
De trainingen worden gegeven door mij (Lieke Vloet), met hulp van Emmeke van Gastel en Sabine van Summeren. Doordat we met drie trainers zijn, krijgt iedereen voldoende aandacht en individuele aanwijzingen.

Kosten
De kosten voor deelname - dus 10 trainingen van 1,5 uur - zijn 30 euro. Mocht je binnen drie trainingen erachter komen dat het echt niks voor jou is of dat het fysiek niet lukt, dan kun je je alsnog afmelden en de helft van dat bedrag terug vragen (via penningmeester@vvskunk.nl).

Werving en inschrijving
We hopen op 8-16 personen. Vorige keren was de groep binnen no-time vol. We hopen ook nu op veel belangstelling. Mocht je interesse hebben of geïnteresseerde mensen kennen, geef dat dan snel door via starttovolley@vvskunk.nl. Iedereen die zich meldt, krijgt een inschrijfformulier met machtiging en enkele vragen die helpen om de training aan te passen aan jullie wensen.

Vervolg
Als je je inschrijft verwachten we dat je de 10 trainingen volgt. Daarna zijn er geen “verplichtingen” meer. Mocht je verder willen met volleyballen, dan zoeken we samen naar de beste optie binnen óf buiten Skunk. Bij Skunk zijn in ieder geval heren en dames recreantenteams waar nieuwe spelers welkom zijn.

Hopelijk tot op 7 februari! Ik heb er zin in !

Lieke Vloet
starttovolley@vvskunk.nl

-  -  -

Hieronder, om een indruk te krijgen, de evaluatie onder de deelnemers van Start to Volley 2017.....

“Heel leuk, tijd vliegt voorbij tijdens de training.’”

“Super leuk! Ik heb echt het gevoel dat we wat leren en vooruitgaan. Ook een erg gezellige groep. Na de training ben ik ook echt moe en heb ik het gevoel dat ik flink gesport heb, dus dat is ook fijn!”

“De trainingen worden erg goed gegeven. Goede opbouw en erg leerzaam.”

“Erg leuk om de basis van volleybal onder de knie te krijgen. Ik vind het prettig dat je eerst de basis krijgt en een goede opbouw in de trainingen zit. Het valt me mee, maar ik moet nog héél veel leren/trainen.”

“Ik vind het super leuk. Het is meer dan wat ik ervan had verwacht. Ik vind de sfeer heel goed en ook de opbouw / variatie van de trainingen. Minder leuk is mijn conditie.”

“Boven verwachting erg leuk en leerzaam. Ik vind de opbouw en tijdsduur van de trainingen goed, er zijn geen dingen die ik minder leuk vind.”

“Ik vond het super leuk om de basisvaardigheden van Volleybal te ontdekken.”

“Ik vind het leuk het valt me ook vooral niet tegen. Ik vind de kleine wedstrijdjes op het einde wel leuk want zo zie je ook hoe je ervoor staat en dat valt dan vaak nog tegen.”

“Top! Ook leuk om (met ervaring van lang geleden) weer te starten. Fijn om tips te krijgen hoe het beter kan. Veel dingen gaan immers op automatisme, maar wil niet zeggen dat het goed gaat. Fijn dat je start met een groep van allemaal onbekenden.”

“Jazeker, eigenlijk nog meer dan dat! Het is een erg goede professionele training mede ook door de individuele aandacht (3 trainers). Ik vind dat de opzet (volgorde van aanbieden) erg goed is en ook erg gevarieerd (veel verschillende werkvormen). Ik moet me er wel toe aanzetten om te gaan maar dat ligt echt puur bij mezelf. Je moet al zoveel. ’s Avonds ben ik er echt aan toe om niets meer te hoeven en op de bank te ploffen. Als ik eenmaal bij de training ben dan vind ik het echt prettig om erbij te zijn en mee te doen. Ook achteraf ben ik blij en tevreden dat ik geweest ben.”

“Prima zo! Complimenten! Jullie mogen best meer geld vragen voor deze trainingen want jullie doen het supergoed en zijn ook nog eens met z’n drieën!”

-  -  -

Gepubliceerd op: zondag 7 januari 2018