4-6 jaar: Volleybalspeeltuin
De Volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met volleybal. Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar doen tijdens de volleybalspeeltuin veel spelletjes met en zonder bal. Het plezier in bewegen en het ontwikkelen van de motoriek zijn onze voornaamste doelen. Ook leren kinderen omgaan met winnen en verliezen en samenwerken. Eén keer in de maand wordt door ervaren trainers een leuke training verzorgd waarin kinderen kunnen spelen met ballen, rennen, klimmen en klauteren, slingeren, balanceren en nog veel meer leuke spelletjes. Met veel spelvormen sluiten we aan bij de belevingswereld van deze jonge kinderen. Deelname aan de Volleybalspeeltuin is geheel vrijblijvend. De kosten zijn € 2,50 per les. De volleybalspeeltuin is elke keer in Sporthal ’t Ven (Moerven 320, Veghel) van 13.00 tot 14.00 uur. Wat u verder nog moet weten? We verwachten dat de kinderen in sportkleding komen en zaalsportschoenen (geen zwarte zool) dragen. De kinderen mogen een bidon/flesje met water meenemen. Papa en mama zijn van harte welkom om te blijven kijken. Loop een keertje binnen en doe mee! Vragen/opmerkingen? Mail naar volleybalspeeltuin@vvskunk.nl. Voor de data, zie de Skunk Activiteitenkalender.

6-12 jaar: Cool Moves Volley (CMV)
Kinderen tot 12 jaar spelen Cool Moves Volley. Dat is een leuke variant van het volleyballen. Je speelt met vieren in een team. Je bent lekker actief met de bal en je moet veel bewegen. Cool Moves Volley begint gemakkelijk en wordt steeds meer uitgebouwd. Op die manier leer je heel goed volleyballen, en is volleybal al super leuk voor kinderen vanaf 6-7 jaar! Wekelijks wordt fanatiek getraind. Door enthousiaste trainers worden de volleybaltechnieken aangeleerd en het volleybalspel geoefend. De trainingen voor Cool Moves Volley zijn op zaterdagochtend. De oudere teams trainen (vanaf circa 10 jaar) daarnaast nog op dinsdagavond of woensdagavond. Zie trainingsschema. Je kunt ook meedoen met wedstrijden. Dan speel je met je team op zeven tot tien zondagen per seizoen een kort toernooitje tegen andere teams uit de regio.

6-12 jaar: School Moves Volley (volleybalclinics voor basisscholen)
Speciaal voor basisscholen verzorgt Skunk volleybalclinics. Een leuke manier om leerlingen kennis te laten maken met volleybal. De clinics worden verzorgd door ervaren jeugdtrainers en vinden plaats in de eigen gymzaal van de school. Voorwaarde is dat er een lengtenet opgehangen kan worden en er voldoende volleyballen aanwezig zijn. Heeft jouw school interesse? Neem dan contact op met ons SMV-team. Gemeente Meierijstad heeft een roulatiesysteem voor volleyballen, waar je als school gebruik van kunt maken. Neem daarvoor contact op met de buurtsportcoach van de gemeente. De scholenclinics maken onderdeel uit van de methode 'Sportieve school' van Meijerijstad Gezond Sportief, met als doel de jeugd van Meijerijstad de gezondste jeugd van Nederland te maken. Daar werken wij uiteraard graag aan mee!

12-18 jaar: NeVoBo A-B-C-jeugd
Vanaf circa 12 jaar speel je bij de jeugd C, B of A. Die teams spelen 6-6. B-teams (14-16 jaar) en A-teams (16-18 jaar) spelen met de gewone volleybalregels. De C-teams spelen ook 6-6, maar daar is het veld wat korter en draait het team door na drie keer serveren. C, B en A-teams spelen – net als de senioren - van begin september tot half april op circa 20 zaterdagen één wedstrijd. Een wedstrijd bestaat uit vier sets tot 25 punten. Als het dan 2-2 staat, speel je nog een vijfde set tot 15 punten. C, B, en A-teams trainen gemiddeld twee keer per week bij Skunk, meestal vroeg in de avond. Zie trainingsschema. Spelers kunnen eventueel in een hoger/ouder team ingedeeld worden als dat beter bij hun spelniveau of ontwikkeling past.

12-18 jaar: Volleybal Academie Meierijstad
In september 2017 is de Volleybal Academie Meierijstad van start gegaan. De Volleybal Academie Regio Meierijstad wil ambitieuze, jonge volleyballers uit de omgeving de kans geven om – naast hun clubtrainingen – extra te trainen onder leiding van toptrainers. De trainingen vinden afwisselend plaats in Veghel en in Schijndel. Uiteraard zijn Jeugdleden van VV Skunk ook van harte welkom bij de Volleybal Academie Meierijstad! Meer info, klik hier.