Volleybalaanbod

 
4-6 jaar: Volleybalspeeltuin
De Volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met volleybal. Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar doen tijdens de volleybalspeeltuin veel spelletjes met en zonder bal. Het plezier in bewegen en het ontwikkelen van de motoriek zijn onze voornaamste doelen. Ook leren kinderen omgaan met winnen en verliezen en samenwerken. Eén keer in de maand wordt door ervaren trainers een leuke training verzorgd waarin kinderen kunnen spelen met ballen, rennen, klimmen en klauteren, slingeren, balanceren en nog veel meer leuke spelletjes. Met veel spelvormen sluiten we aan bij de belevingswereld van deze jonge kinderen. Deelname aan de Volleybalspeeltuin is geheel vrijblijvend. De kosten zijn € 2,50 per les. De volleybalspeeltuin is elke keer in Sporthal ’t Ven (Moerven 320, Veghel) van 13.00 tot 14.00 uur. Wat u verder nog moet weten? We verwachten dat de kinderen in sportkleding komen en zaalsportschoenen (geen zwarte zool) dragen. De kinderen mogen een bidon/flesje met water meenemen. Papa en mama zijn van harte welkom om te blijven kijken. Loop een keertje binnen en doe mee! Vragen/opmerkingen? Mail naar volleybalspeeltuin@vvskunk.nl. Voor de data, zie de Skunk Activiteitenkalender.


6-12 jaar: Cool Moves Volley (CMV)
Kinderen tot 12 jaar spelen Cool Moves Volley. Dat is een leuke variant van het volleyballen. Je speelt met vieren in een team. Je bent lekker actief met de bal en je moet veel bewegen. Cool Moves Volley begint gemakkelijk en wordt steeds meer uitgebouwd. Op die manier leer je heel goed volleyballen, en is volleybal al super leuk voor kinderen vanaf 6-7 jaar! Wekelijks wordt fanatiek getraind. Door enthousiaste trainers worden de volleybaltechnieken aangeleerd en het volleybalspel geoefend. De trainingen voor Cool Moves Volley zijn op zaterdagochtend. De oudere teams trainen (vanaf circa 10 jaar) daarnaast nog op dinsdagavond of woensdagavond. Zie trainingsschema. Je kunt ook meedoen met wedstrijden. Dan speel je met je team op zeven tot tien zondagen per seizoen een kort toernooitje tegen andere teams uit de regio.


6-12 jaar: School Moves Volley (volleybalclinics voor basisscholen)
Speciaal voor basisscholen verzorgt Skunk volleybalclinics. Een leuke manier om leerlingen kennis te laten maken met volleybal. De clinics worden verzorgd door ervaren jeugdtrainers en vinden plaats in de eigen gymzaal van de school. Voorwaarde is dat er een lengtenet opgehangen kan worden en er voldoende volleyballen aanwezig zijn. Heeft jouw school interesse? Neem dan contact op met ons SMV-team. Gemeente Meierijstad heeft een roulatiesysteem voor volleyballen, waar je als school gebruik van kunt maken. Neem daarvoor contact op met de buurtsportcoach van de gemeente. De scholenclinics maken onderdeel uit van de methode 'Sportieve school' van Meijerijstad Gezond Sportief, met als doel de jeugd van Meijerijstad de gezondste jeugd van Nederland te maken. Daar werken wij uiteraard graag aan mee!12-18 jaar: NeVoBo A-B-C-jeugd
Vanaf circa 12 jaar speel je bij de jeugd C, B of A. Die teams spelen 6-6. B-teams (14-16 jaar) en A-teams (16-18 jaar) spelen met de gewone volleybalregels. De C-teams spelen ook 6-6, maar daar is het veld wat korter en draait het team door na drie keer serveren. C, B en A-teams spelen – net als de senioren - van begin september tot half april op circa 20 zaterdagen één wedstrijd. Een wedstrijd bestaat uit vier sets tot 25 punten. Als het dan 2-2 staat, speel je nog een vijfde set tot 15 punten. C, B, en A-teams trainen gemiddeld twee keer per week bij Skunk, meestal vroeg in de avond. Zie trainingsschema. Spelers kunnen eventueel in een hoger/ouder team ingedeeld worden als dat beter bij hun spelniveau of ontwikkeling past.

 

11-18 jaar: Volleybal Academie Meierijstad
In september 2017 is de Volleybal Academie Meierijstad van start gegaan. De Volleybal Academie Regio Meierijstad wil ambitieuze, jonge volleyballers uit de omgeving de kans geven om – naast hun clubtrainingen – extra te trainen onder leiding van toptrainers. De trainingen vinden afwisselend plaats in Veghel en in Schijndel. Uiteraard zijn Jeugdleden van VV Skunk ook van harte welkom bij de Volleybal Academie Meierijstad! Meer info, klik hier.

Skunk heeft 6 herenteams en 7 damesteams. We zijn er trots op dat we zoveel senioren hebben. Door de verschillende constructies bieden we niet alleen de prestatieteams, maar ook andere kansen om van het mooie volleybal te genieten.


Senioren Nevobo

H1, H2, D1 zijn de prestatieteams. Zij trainen twee keer in de week en spelen op zaterdag.

Heren 1 speelt 1e divisie. heren 1 is in vijf jaar vier keer gepromoveerd wat dit jaar is behaald in de 1e divisie. Een topprestatie! zijn ze binnen deze regio een erg hoog spelend team! We zijn daar ontstaan ​​op, zeker omdat alle spelers oorspronkelijk door Skunk zijn ontstaan ​​en de paar spelers die van echt spelers komen, ook hart voor echt Skunk hebben.

Heren 2 speelt 3e divisie. Ook dit team heeft de nodige successen behaald de afgelopen jaren. Een team wat bestaat uit een mix van jonge talentvolle mannen en een aantal ervaren spelers. Dit bleek een goede combinatie te zijn. Ook zij zijn opleidingsteam voor Heren 3 spelers.

Heren 3 speel 1e klasse. 

Heren 4 speelt 2e klasse.  Zij spelen hun thuiswedstrijden op dinsdag. Als ze geen wedstrijd hebben, dan trainen ze die avond (dus 1x in de week). De uitwedstrijden zijn op zaterdag. Deze constructie heeft gekozen om mensen die minder vaak aanwezig kunnen zijn ivm werk, van gezin, en mensen die minder belastbaar zijn ivm blessuregevoeligheid, toch te kunnen laten genieten van deze mooie teamsport. 

Dames 1 speelt Promotieklasse. Enthousiaste dames zijn erg goed gestart en zijn voornemens om een ​​goede prestatie neer te zetten dit seizoen. Ook dienen zij als opleidingsteam voor talent volle speelsters uit onze jeugd.

Dames 2 speelt 2e klasse.

Dames 3  speelt 2e klasse. Zij spelen hun thuiswedstrijden op dinsdag. Als ze geen wedstrijd hebben, dan trainen ze die avond (dus 1x in de week). De uitwedstrijden zijn op zaterdag. Deze constructie heeft gekozen om mensen die minder vaak aanwezig kunnen zijn ivm werk, van gezin, en mensen die minder belastbaar zijn ivm blessuregevoeligheid, toch te kunnen laten genieten van deze mooie teamsport. 

 

Recreanten - WAVV
Skunk heeft 2 heren en 2 dames recreanten teams. Zij zijn bijna allemaal beginnende volleyballers, in een beginnerscursus van 10 weken (Start To Volley) hebben zij kennis gemaakt met het volleybal. Deze 4 teams spelen op woensdag WAVV-competitie. WAVV staat voor Winter Avond Volleybal Veghel. Zij spelen 2x per 3 weken op woensdagavond hun wedstrijd. Getraind wordt op maandagavond. Meer info, klik hier .

 

Start To Volley
Regelmatig starten Skunk met een korte cursus van 10 trainingen voor volwassenen die het volleybal eens willen proberen of het leuk vinden om een ​​basis te leren waardoor ze gemakkelijker met toernooitjes mee kunnen spelen. De cursus is vooral bedoeld voor volwassenen met (vrijwel) geen volleybalervaring. Sportief of a-sportief, fysiek fit of conditioneel zwak, jong (vanaf 16 jaar) of wat minder jong, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom en we maken samen een leuke cursus van! Bij twijfel: gewoon doen !! Je zult merken hoe leuk het is om met een groep beginners deze uitdaging aan te gaan. In 10 trainingen gaan we aan de slag met vooral basistechniek, balgevoel en uitleg van het spel! Volleybal is een technisch moeilijke sport, dus we zullen de basis oefenen en oefenen. We doen een rustige opbouw zodat iedereen kan aanhaken! De cursus is geschikt voor mannen en vrouwen. Meer info, klik hier .

Sjors Sportief
Skunk neemt al jaren actief deel aan sportstimulering in Veghel. Het doel is om een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl voor de jeugd. Sjors Sportief is in Veghel het programma om kinderen gratis te laten kennismaken met een breed scala aan sporten en sportverenigingen. Skunk verzorgt daarbij een viertal CMV Volleybal kennismakingslessen waarbij de kinderen kunnen proeven aan Volleybal en een sport in team- en clubverband.

Volleybal is een leuke teamsport voor jong en oud! Cool Moves Volley (CMV) is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Via verschillende niveaus leren ze op een leuke manier, stapsgewijs, volleyballen. Cool Moves Volley kent veel 'coole moves': service, pass, set-up, smash, blok en duik. De spelers doen elke keer iets anders en met het team proberen ze te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor ieder op het eigen niveau leert smashen, duiken, serveren en blokken.

Uiteraard zijn we blij als kinderen voor Skunk en Volleybal kiezen, maar het primaire doel van sportstimulering is om de jeugd actief in beweging te krijgen. Nieuwsgierig? Kom het eens proberen en maak kennis met Volleybal Vereniging SKUNK!

Sjors Sportief wordt mede mogelijk gemaakt door Meijerijstad Gezond Sportief, met als doel de jeugd van Meijerijstad de gezondste jeugd van Nederland te maken. Daar werken wij uiteraard graag aan mee!

 

Sponsoren

 
Versie: 1.2018.0206.2228 © 2022 Skunk