Wedstrijdzaken en Zaalwacht

Hieronder staat extra uitleg over verschillende onderwerpen. Extra uitleg over verschillende spelregels vind je helemaal onderaan.

Afzeggen wedstrijd

Indien een wedstrijd afgezegd moet worden, dient dat zo tijdig mogelijk te gebeuren, zodat alle betrokkenen op de hoogte gesteld kunnen worden. In principe dient een wedstrijd door de wedstrijdsecretaris van een vereniging afgezegd te worden, zodat duidelijk is dat door iemand met de juiste bevoegdheid is gehandeld. In noodgevallen kan een aanvoerder of teamlid bellen, maar maak duidelijk wie je bent, zodat duidelijk is vanuit welke hoedanigheid je belt. De wedstrijd dient in principe bij de organisatie afgezegd te worden. Deze kan dan voor verdere acties (tegenstander, eventuele scheidsrechters.) zorg dragen. Is dat niet mogelijk of kan deze niet (meer) bereikt worden, dan kan de tegenstander direct benaderd worden (altijd via het wedstrijdsecretariaat).

Wedstrijd afzeggen? Mail naar wedstrijdsecretaris@vvskunk.nl

Nethoogtes:

Heren  2.43
 Dames  2.24

Zaalwacht

Om de wedstrijddagen goed te laten verlopen heeft volleybalvereniging Skunk een zaalwachtteam. Voor het fluiten en tellen van de wedstrijden worden leden ingedeeld. Zie hiervoor het zaalwachtschema.

Taken die vallen binnen de zaalwacht zijn:

Om de lasten van een zaalwacht te delen is de cultuur binnen volleybalvereniging Skunk dat het team zelf hun netten opzetten met assistentie van de zaalwacht. De teams die de laatste wedstrijdronde speelt zorgt ook voor het afbreken van de netten. De zaalwacht is verantwoordelijk, echter de club draagt als geheel zorg voor de uitstraling en saamhorigheid tijdens wedstrijddagen.

Als club zijn we steeds opzoek naar mensen die ons zaalwachtteam willen komen aanvullen.

Opbouw zaal

Extra uitleg spelregels