Afspraken fluiten en tellen

Afspraken fluiten en tellen

Het wedstrijdseizoen is weer van start gegaan. Bij het spelen van wedstrijden hoort ook het fluiten en tellen van wedstrijden.

Afgelopen zomer heeft Erik zijn taken als scheidsrechter coƶrdinator neergelegd en heb ik dit van hem overgenomen. Samen met Bart Otjens, namens het bestuur, hebben we met een groep speelsters en spelers van de senioren gepraat over waar we heen willen als vereniging met arbitrage en wat jullie ideeƫn hierover zijn. Enkele zaken die hierbij naar voren gekomen zijn waren, hoe we de scheidsrechters kunnen indelen, hoe we scheidsrechters kunnen motiveren vanaf jongere leeftijden en hoe we jullie kunnen begeleiden. We zijn druk bezig om alles proberen vorm te geven. Hierbij proberen we jullie meningen mee te nemen.

Om te zorgen dat we voldoende scheidsrechters op alle niveaus hebben, gaan we de volgende zaken in gang zetten:

  • Alle jeugdleden (vanaf C-leeftijd) worden gevraagd hun spelregelcertificaat te halen. Alle leden waarvoor dit geld hebben afgelopen week een mail gekregen. Op 9 oktober is hiervoor een ochtend georganiseerd. Ouders en coaches zijn hierbij ook welkom.
  • Een aantal leden worden ingedeeld bij hogere wedstrijden. Het gaat m.n. om leden van 18 jaar of ouder die de zogenoemde V4 (fluiten van 1ste en 2de klasse wedstrijden) nog niet hebben.
  • Het is de bedoeling dat alle Nevobo spelende leden af en toe een wedstrijd fluiten. Mocht jij in het verleden een afspraak hebben gemaakt dat je niet hoeft te fluiten omdat je bijvoorbeeld al 2 keer per week training geeft, en vind jij dat je daar ook komend seizoen recht op hebt? Dan graag even contact met mij opnemen, dan gaan we kijken wat we hierover kunnen afspreken. Insteek is dat iedereen fluit, met hoge uitzonderingen daargelaten.
  • Ouders, coaches en recreanten zijn ook zeer welkom om te fluiten. Wij kunnen als club je daarin opleiden en begeleiden. Meld je alsjeblieft mocht je daarin interesse hebben.
  • Bij alle wedstrijden worden scheidsrechters en tellers vanaf dit seizoen weer ingedeeld op naam. We weten dat meningen hiervoor zijn verdeeld, maar dit besluit is weloverwogen genomen. Zorg dat je weet wanneer je ingedeeld bent en als je echt niet kunt, zoek dan zelf iemand om mee te ruilen. Zo helpen we elkaar.

Bij een wedstrijddag hoort ook het opbouwen en afbouwen van de speelvelden in de zaal. Mocht je hierbij willen helpen, laat het weten.

Mocht je vragen hebben of aan de hand van deze informatie contact willen zoeken dan kan dat via de mail of een berichtje. Je kunt me mailen via arbitrage.vvskunk@gmail.com of een berichtje sturen naar 06-40288776.

Groetjes Lieke Blankenvoort

Gepubliceerd op: donderdag 30 september 2021

Sponsoren

 
Versie: 1.2018.0206.2228 © 2023 Skunk