Start To Volley 2022 - Beginnerscursus voor mannen en vrouwen

Start to Volley! 2022 Beginnerscursus voor volwassenen

Goede voornemens? Doe mee aan deze korte, leuke cursus!! Leuk, gezellig en gezond. 

  

Wat gaan we doen
In 11 trainingen gaan we aan de slag met vooral basistechniek, balgevoel en uitleg van het spel, zodat iedereen de basis van het volleybal kent en kan!
Volleybal is een technisch moeilijke sport, dus zullen we de basis uitleggen en oefenen. We doen een rustige opbouw zodat iedereen kan aanhaken! Maar het wordt vooral leuk, gezellig en genieten van het volleybalspelletje.

De groep
Het is een cursus voor mannen en vrouwen zonder echte volleybalervaring. Sportief of a-sportief, fysiek fit of conditioneel zwak, jong (vanaf 16 jaar) of ouder, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom en we maken er samen een leuke cursus van! Iedereen kan meedoen.

Wanneer en waar
We starten met 10 trainingen in de zaal van 9 februari t/m 20 april m.u.v. 2 maart (carnavalsweek). De trainingen zijn op woensdagavonden van 20.00-21.30 uur in Sporthal de Bunders. In mei volgt nog een beachvolleybaltraining op Tiny’s beach, zodat jullie ook beachvolleybal kunnen ervaren.

Trainers
De trainingen worden gegeven door Lieke Vloet, met hulp van Emmeke van Gastel. Twee ervaren en enthousiaste trainers.
Doordat we met twee trainers zijn, krijgt iedereen voldoende aandacht en individuele aanwijzingen.

Corona
Uiteraard houden we ons aan de Corona-maatregelen, wat onder andere betekent dat je alleen mee kunt doen met een geldig Corona Toegangsbewijs (QR-code).

Kosten
De kosten voor deelname - dus 11 trainingen van 1,5 uur - zijn 35 euro.
(Mocht je binnen drie trainingen erachter komen dat het echt niks voor jou is of dat het fysiek niet lukt, dan kun je je alsnog afmelden en de helft van dat bedrag terug vragen).

Werving en inschrijving
We weten pas net dat we weer mogen binnensporten en we starten al op 9 februari, wat weinig tijd voor werving laat. Toch hopen we ook nu - net als voorgaande jaren - op veel belangstelling. Mocht je interesse hebben of geïnteresseerde mensen kennen, geef dat dan snel door via starttovolley@vvskunk.nl. Iedereen die zich meldt, krijgt meer informatie, een inschrijfformulier met enkele vragen die helpen om de training aan te passen aan jullie wensen.

Hopelijk tot op 9 februari! Wij hebben er zin in !

Emmeke en Lieke                  
starttovolley@vvskunk.nl

 

Promotiefilmpje voor Start2Volley op Omroep Meierij !
(25-11-2019)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om alvast in de stemming te komen hieronder enkele reacties vanuit vorige edities van Start to Volley (2016-2019).

“Heel leuk, tijd vliegt voorbij tijdens de training.’”

“Super leuk! Ik heb echt het gevoel dat we wat leren en vooruitgaan. Ook een erg gezellige groep. Na de training ben ik ook echt moe en heb ik het gevoel dat ik flink gesport heb, dus dat is ook fijn!”

“Erg leuk om de basis van volleybal onder de knie te krijgen. Ik vind het prettig dat je eerst de basis krijgt en een goede opbouw in de trainingen zit. Het valt me mee, maar ik moet nog héél veel leren/trainen.”

“Ik vind het super leuk. Het is meer dan wat ik ervan had verwacht. Ik vind de sfeer heel goed en ook de opbouw / variatie van de trainingen. Minder leuk is mijn conditie.”

“Een gemengde groep is super leuk. En het is fijn dat we allemaal beginners zijn”.

“Dit is absoluut wat ik er van had verwacht … en meer. Ik vind het echt heel knap hoe jullie een groep mensen bij elkaar kunnen zetten, die allemaal op een verschillend niveau zitten … en dat jullie ze dan binnen een paar lessen toch heel behoorlijk leren wat volleybal is. Daarbij gaan jullie stiekem heel hard (Steile leercurve voor iemand die nooit een volleybal heeft vastgehouden), terwijl het niet zo voelt.”

“Goede opbouw, enthousiaste trainer en assistenten. Zichtbaar stijgende lijn in het volleybal (bij iedereen). Lessen passen/lopen goed in elkaar over. Heel veel verschillende soorten trainingen gedaan en gezien maar deze Start to Volley is goed doordacht .“

“Ik vind het leuk, het valt me ook vooral niet tegen. Ik vind de kleine wedstrijdjes op het einde wel leuk want zo zie je ook hoe je ervoor staat en dat valt dan vaak nog tegen.”

“Het is een erg goede professionele training mede ook door de individuele aandacht (3 trainers). Ik vind dat de opzet (volgorde van aanbieden) erg goed is en ook erg gevarieerd (veel verschillende werkvormen). Ik moet me er wel toe aanzetten om te gaan maar dat ligt echt puur bij mezelf. Je moet al zoveel. ’s Avonds ben ik er echt aan toe om niets meer te hoeven en op de bank te ploffen. Als ik eenmaal bij de training ben dan vind ik het echt prettig om erbij te zijn en mee te doen. Ook achteraf ben ik blij en tevreden dat ik geweest ben.”

“Erg leuke ervaring waar ik toch wekelijks naar uit kijk. Het teamspel en contact met anderen vind ik leuk.”

Gepubliceerd op: donderdag 21 november 2019

Sponsoren

 
Versie: 1.2018.0206.2228 © 2022 Skunk