Wedstrijdzaken en Zaalwacht

Hieronder staat extra uitleg over verschillende onderwerpen m.b.t. wedstrijdzaken.

Fluiten en tellen

Voor het actuele schema m.b.t. Fluiten en Tellen: Klik hier.

Voor de actuele lijst met scheidsrechters en codes: Klik hier.

Indien je niet kunt op de datum en/of tijd dat je ingedeeld bent dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Let er op bij het fluiten op dat deze persoon de juiste licentie heeft.

Als je met iemand hebt geruild moet je dit wel even per mail doorgeven aan scheidsrechterscommissie@vvskunk.nl.

DWF 2.0 (Digitaal Wedstrijd Formulier)

Vanaf seizoen 2022-2023 gebruiken we tijdens wedstrijden het nieuwe digitale wedstrijdformulier (DWF2.0). Je vult deze in op je smartphone of de tablet via website dwf.volleybal.nl of via de Nevobo app.

Wil je meer informatie over hoe het DWF 2.0 werkt? Klik dan hier.

Afzeggen wedstrijd

Indien een wedstrijd afgezegd moet worden, dient dat zo tijdig mogelijk te gebeuren, zodat alle betrokkenen op de hoogte gesteld kunnen worden. De wedstrijd dient bij het wedstrijdsecretariaat afgezegd te worden. Deze kan dan voor verdere acties (tegenstander, eventuele scheidsrechters) zorg dragen.

Wedstrijd afzeggen? Mail naar wedstrijdsecretaris@vvskunk.nl

Volleybalmasterz

Op volleybalmasterz.nl kun je van alles vinden over spelsituaties en de huidige spelregels. Je kunt er diverse oefeningen maken om je kennis van de spelregels te testen (voor iedereen aan te raden) en je kunt er je spelregelbewijs halen. Als je dit spelregelbewijs hebt mag je jeugdwedstrijden fluiten en seniorenwedstrijden tot de 3e klasse. Wij hopen dat er nog veel leden dit spelregelbewijs gaan halen.

Nethoogtes:

Heren  2.43
 Dames  2.24

Zaalwacht

Om de wedstrijddagen goed te laten verlopen heeft volleybalvereniging Skunk een zaalwachtteam.

Taken die vallen binnen de zaalwacht zijn:

Om de lasten van een zaalwacht te delen is de cultuur binnen volleybalvereniging Skunk dat het team zelf hun netten opzetten met assistentie van de zaalwacht. De teams die de laatste wedstrijdronde speelt zorgt ook voor het afbreken van de netten. De zaalwacht is verantwoordelijk, echter de club draagt als geheel zorg voor de uitstraling en saamhorigheid tijdens wedstrijddagen.

Als club zijn we steeds opzoek naar mensen die ons zaalwachtteam willen komen aanvullen.

Opbouw zaal

Extra uitleg spelregels