Over volleybal vereniging Skunk

Skunk is een sportieve en gezellige vereniging in Veghel met een verschillend aanbod voor iedere volleybal liefhebber. We willen iedereen met veel plezier laten volleyballen, dat kan voor iedereen op een ander niveau. Voor de meer ervaren volleyballer heeft Skunk een flink arsenaal aan jeugd- en seniorenteams, van prestatief tot recreatief. Goede trainers en complete teams zorgen ervoor dat Skunk elk seizoen hoge ogen gooit over de hele breedte van de club. We zijn toegankelijk voor iedereen en vinden ontwikkeling van jeugd zeer belangrijk. Niet alleen volleybal, maar ook: teamgeest, respect, verantwoordelijkheid & samenwerken. Skunk heeft daarnaast verschillende heren en dames recreanten teams. Zij zijn bijna allemaal beginnende volleyballers. Deze teams spelen op woensdag WAVV-competitie. WAVV staat voor Winter Avond Volleybal Veghel.

We streven er naar om een grote mate van verbondenheid te creëren tussen leden en betrokkenen, zodat er een ‘Wij zijn Skunk’-gevoel ontstaat. Dit door samen te werken, activiteiten te organiseren en alle wedstrijden zoveel mogelijk op één centrale locatie te organiseren. Op zaterdagen speelt Skunk haar wedstrijden in Sporthal de Bunders. Met als thuiskantine de altijd gezellige 'De Spil'. De jongste jeugd speelt de wedstrijden op enkele zondagen in toernooivorm.

Skunk organiseert naast het volleyballen gezellige andere activiteiten, zoals beachvolleybal, ouder-kind-toernooien, vriendjes- en vriendinnetjestrainingen, sinterklaasviering, pubquiz, een loterij, een Skunkdag en een jeugdkamp. 

Kom gerust een keer kijken wat Skunk te bieden heeft!

 

Oorsprong
In 1963 begon de Algemene Sport Vereniging Nautilus in vereni­gingsverband met een sectie volleybal. Vanaf seizoen 1964/65 werd aan de NEVOBO-competitie deelgeno­men. Einde jaren '60 speelden zelfs 2 dames- en 2 herenteams in de 1ste en 2de klasse. In de loop van 1970 kwam er een grote crisis in deze activi­teit van Nautilus. Het Brabants Dagblad schreef op 6 juni 1970: "Volleybal Nautilus gaat ter ziele, wegens gebrek aan kader en verdere begeleiding".

Dit achteloos afschrijven van het volleybal in Veghel zat enkele heren van deze vereniging niet lekker en in de zomer van 1970 richtten zij, wel wat amateuristisch, zelf een vol­leybalclub op. Het waren de heren: Martin Vissers, Peter Vogels, Henk Kerstens, Geert van den Berg, Frank Velthoven, Gijs van den Broek, Peter van Doorn, Pieter Vonk, Jos van Leur en Jos Hertoghs. Zij noemden hun vereniging de Volleybal Club "SKUNK". De Algemene Sportvereniging Nautilus gaf bij de NEVOBO te kennen, dat er een naamsverandering had plaatsgevon­den. V.C. Nautilus werd V.C. SKUNK en hierdoor kon men al in het seizoen 1970/71 in dezelfde klasse met de NEVOBO-competi­tie doorgaan. De vorming van een bestuur vonden zij vooreerst niet nodig! Pas per 1 oktober 1972 kwam er via de NEVOBO een officiële status aan de Volleybal Club SKUNK door middel van statuten.
 
Men kwam spontaan aan de naam "SKUNK". "To skunk" werd in het Amerikaans gebruikt als: iemand in een wedstrijd overrompelend verslaan, zonder hem een tegenpunt te gunnen. Dat was dan ook meteen de uitgezette doelstelling! 

 

Veilig Sportklimaat

Skunk vindt het belangrijk om een vereniging te zijn waar we een veilig sportklimaat kunnen aanbieden. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat alle leden op een prettige manier bij ons hun sport kunnen uitoefenen. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Om dit veilige sportklimaat te kunnen bieden hebben we regels rondom sportplezier opgesteld en een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Daarnaast vragen we van iedere vrijwilliger die werkt met een of meerdere groepen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

 

Kennismaken met volleybal
We vinden het leuk als je bij onze club komt kennismaken met volleybal. Je bent altijd welkom om vier keer gratis mee te trainen. De Technische Commissie (tc@vvskunk.nl) kan je zeggen bij welk team je het beste mee kunt komen trainen. Iedereen is van harte welkom om bij Skunk te komen kijken. Op de betreffende teampagina's vind je de trainingstijden en locaties en het wedstrijdschema.

 

 

Privacybeleid
Voor het privacybeleid van VV Skunk, klik hier.

Sponsoren

 
Versie: 1.2018.0206.2228 © 2023 Skunk